BLOG Češka z Česka: Teplé kořeněné nápoje
Teplé kořeněné nápoje nejen provoní byt, ale zaslouží se o vánoční atmosféru adventního času. Dáte si svařák, kořeněný punč nebo horký cider?
Kořeněný punč
Na 1 hrníček:
1 dl černého čaje
1 dl vína
0,02 l (malý panák) rumu
1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
2 lžičky třtinového cukru (nebo vanilkového)
plátky pomeranče, citronu nebo mandarinky
1 badyán
celá skořice
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte víno a ještě krátce nechte prohřát. Punč by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
Horký cider s bourbonem
Na 1 hrníček:
3 dl cideru
1 dl vody
0,02 l (malý panák) bourbonu
1 lžička květového medu
strouhaný muškátový oříšek
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte bourbon a ještě krátce nechte prohřát. Nápoj by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
A pokud vás zajímají další české zvyky a tradice spojené nejen s Vánoci, sledujte mě na Facebooku a Instagramu .
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…