BLOG Češka z Česka: Pečená kuřecí stehna na zelenině
Jídla z jednoho pekáčku mají řadu výhod - rychlost, jednoduchost, málo špinavého nádobí a dobře chutnají. Také patří mezi vaše oblíbená?
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Ingredience
(množství záleží na vás a velikosti zapékací mísy)
Kuřecí stehna
Cibule
Rané brambory
Mrkev
Hrášek
Sůl
Pepř
Kmín
Postup
Kuřecí stehna omyjte, osolte, přidejte pepř a kmín. Do pekáčku k nim na větší kousky nakrájejte cibuli, omyté brambory se slupkou a mrkev. Zeleninu osolte a okořeňte. Podlijte trochou vývaru nebo vody, na každé stehno dejte proužek másla a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova. Před koncem pečení přidejte mražený hrášek. Přidat můžete bylinky podle sezóny a chuti.
Další recepty z lokálních surovin najdete na webu www.ceskazceska.cz nebo na Facebooku a Instagramu.