BLOG Češka z Česka: Domácí škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka patří k zimnímu období, období masopustu. Plavková sezona je ještě daleko a tradice jsou přece tradice.
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Ingredience:
Pro 4 osoby
250 g škvarků
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sádla
1 středně velká cibule
3 vejce uvařená natvrdo (bez žloutků)
2 nákládané okurky (+ k podávání)
čerstvě mletý pepř
sůl
čerstvý chleba a jarní cibulka k podávání
Postup:
Velice jednoduchý. Všechny ingredience rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Pomazánka chutná výborně posolená a opepřená na voňavém měkkém chlebu s plátky kyselé okurky a jarní cibulkou.
Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociální sítě Facebook a Instagram.