BLOG Češka z Česka: 2 rychlé zimní recepty z růžičkové kapusty
Možná kvůli vzpomínkám na školní jídelnu se o růžičkové kapustě nedá říct, že je mezi lidmi oblíbená. Co se o ní ale říct dá, je, že obsahuje řadu cenných látek pro naše zdraví. Na pěstování je nenáročná, v záhoně vydrží i přes menší mrazy, a tak je ideální zeleninou do zimy. Ukážu vám dva rychlé recepty, kde hlavní roli hraje právě růžičková kapusta. Věřím, že pak na ni změníte názor.
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Růžičková kapusta s žampiony a vejci
Ingredience:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
250 g žampionů
500 g růžičkové kapusty
2 stroužky česneku
rozmarýn
sůl
pepř
vejce
Postup:
1.) Na oleji osmažím nakrájenou cibulku spolu se žampiony, dokud nezezlátnou.
2.) Přidám růžičkovou kapustu, opékám ji 5 minut, dokud nezměkne, osolím, opepřím a přidám rozmarýn.
3.) Když je kapusta měkká, přidám prolisovaný česnek a promíchám. V pánvičce vytvořím důlek a rozklepnu do něj vajíčka podle počtu porcí.
Kapustičky s uzeným
Ingredience:
500 g růžičkové kapusty
1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
150 g uzeného masa
pepř
sůl
Postup:
Na oleji zpěním cibuli, přidám na kostičky nakrájené uzené maso a růžičkovou kapustu. Přidám čerstvě mletý pepř a sůl. Vše opékám, dokud kapusta není měkká, ale ne rozvařená. Hotovo!
Pokud vás zajímají další tipy na rychlé sezonní recepty známé i méně známé, podívejte se na můj web ceskazceska.cz.
Nechte si připomenout něco, co už víte, anebo nevíte, či jste věděli a zapomněli.