BLOG Češka z Česka: Podmáslový ořechový chlebíček
Pokud máte rádi ořechy a sladké pečivo, upečte si tento chlebíček. Je vláčný, akorát sladký a k snídani perfektní.
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Ingredience:
Příprava 15 min, pečení 60 min
260 g hladké mouky
500 g celozrnné mouky jemně mleté
1 balíček kypřicího prášku
1 lžička skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¾ lžičky mořské soli
400 g třtinového cukru
600 ml podmáslí
100 g másla
100 g vlašských ořechů (klidně i více)
Postup:
- Do hluboké mísy prosejte hladkou mouku, kypřicí prášek, celozrnnou mouku, cukr, koření a sůl.
- Do pěny vyšlehejte vejce, promíchejte s rozpuštěným máslem a vlažným podmáslím. Tekutou směs vmíchejte do suchých surovin a přidejte ořechy.
- Těsto nalijte do vysoké obdélníkové formy cca 30 x 11 x 6 cm, kterou nejprve vyložte pečicím papírem.
Další recepty z místních surovin najdete na www.ceskazceska.cz