BLOG Češka z Česka: Pikantní fazolová polévka
Určitě budete souhlasit, že polévky, luštěniny a pikantní jídla k zimě patří. A tato fazolová polévka to všechno splňuje. Uvaříte si ji?
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Ingredience:
250 g fazolí
2 lžíce másla
1 velká cibule
2 papriky nakrájené na kostičky
1 papriková klobása
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
pepř
špetka mletého chilli
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekané petrželky
zakysané smetana dle chuti k podávání
Postup:
1. Fazole uvařte v nesolené vodě.
2. V hrnci s nepřilnavým dnem na másle osmažím nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidám na kolečka nakrájenou klobásu. K opečené klobáse přidám na kostičky nakrájenou papriku, nechám ji projít teplem a potom ji zapráším sladkou paprikou. Míchám a nechám provařit ještě cca 2 min.
3. Do hrnce přidám scezené fazole a míchám, aby se všechny ingredience promíchaly a propojily chutě.
4. Ingredience zaliji vodou, ztlumím stupeň varu a pozvolna vařím ještě 15 min. Polévku dochucují kořením a ke konci vaření přidám rozdrcené 3 stroužky česneku.
Více českých receptů najdete na mém blogu www.ceskazceska.cz