reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Dýně: Je jí všude plno, chutnější recepty už nehledejte. Připravte burger či koláč
3
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Dýňový koláč z tvarohového těsta
Ingredience
1 bio dýně Hokkaidó (1,5 kg)
3 lžíce bio cukru
100 g bio mletých oříšků
bio vanilinový cukr
bio skořice
Na těsto
200 g hladké mouky v bio kvalitě
2 lžíce moučkového cukru
150 g bio tvarohu
60 g bio másla
2 lžíce bio oleje
špetka soli
¼ lžičky mleté bio skořice
Postup
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.
Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka.
Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou.
reklama
Další zajímavé články
Kdysi si vyměnil partnerku s Janem Krausem, teď pěstuje borůvky. Roden slaví 62 let
Nový účes, nové já. Po Monice Babišové shodila vlasy i Daniela Peštová. Proč?
Třikrát ženatý Jiří Korn miluje kulečník a také uklízení. Slaví 75
reklama
reklama
reklama
reklama