Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkou
Ingredience
Na gnocchi:
500 g ricotty
250 g hladké mouky
120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání (koupíte například v La Formaggeria Gran Moravia)
2 vejce
sůl, bílý pepř podle chuti
Na omáčku:
100 g hříbků
100 g žampionů
50 g vlašských ořechů
60 ml olivového oleje
1 menší cibule
sůl, černý pepř
Postup
Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut.
Část hub ponechte stranou na ozdobu.
Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte.
Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.
Nyní si připravte gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte.
Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní.
Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm.
Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál.
Dejte vařit dostatečné množství lehce osolené vody, do vroucí vody dejte vařit gnocchi a slijte je, hned jak vyplavou na povrch.
Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub.