reklama
Žena
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem
4
/8
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Houby v zelí po polsku (4 porce)
Ingredience
3 cibule
1 lžíce hladké mouky
60 g másla
sůl
kmín
600 g bílého zelí
500 g hub
mletý černý pepř
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme.
Nadrobno pokrájíme cibulku. Cibulku zpěníme na části másla, přidáme houby, osolíme a dusíme.
Zelí omyjeme, pokrájíme, spaříme a scedíme. Zelí přidáme k houbám a dusíme dále pod pokličkou na mírném ohni.
Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zamícháme a dusíme ještě asi 10 minut.
Před podáváním doplníme houby v zelí po polsku zbytkem másla, dobře promícháme, okořeníme a osolíme.
Houby v zelí po polsku podáváme s brambory přelitými máslem a sypanými sekanou pažitkou.
reklama
Další zajímavé články
Vyrůstal u pěstounů, vyučil se řezníkem. Alain Delon platil za symbol mužské krásy
Jak se měnila mužská krása? Ženám se líbily svaly či kníry. Jak je tomu dnes?
Chlupatější než kdy jindy: sezona svetrů je tady! Zůstaňte v teple a stylová
reklama
reklama
reklama