reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Houby v zelí po polsku (4 porce)

Ingredience

  • 3 cibule 
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla
  • sůl 
  • kmín 
  • 600 g bílého zelí
  • 500 g hub
  • mletý černý pepř

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme.
  2. Nadrobno pokrájíme cibulku. Cibulku zpěníme na části másla, přidáme houby, osolíme a dusíme.
  3. Zelí omyjeme, pokrájíme, spaříme a scedíme. Zelí přidáme k houbám a dusíme dále pod pokličkou na mírném ohni.
  4. Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zamícháme a dusíme ještě asi 10 minut.
  5. Před podáváním doplníme houby v zelí po polsku zbytkem másla, dobře promícháme, okořeníme a osolíme.
  6. Houby v zelí po polsku podáváme s brambory přelitými máslem a sypanými sekanou pažitkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama