reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Houby s vepřovou panenkou (4 osoby)

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky 
  • 1 balíček hub (např. typu Portabella)

Marináda:

  • 3 - 4 větvičky čerstvého koriandru
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 6 stroužků česneku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce koření Tandoori Masala
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 2 lžičky mletého chilli koření
  • sůl

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku.
  2. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori.
  3. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet.
  4. Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka.
  5. Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama