Grilovaná žebra se švestkovou marinádou
Co budete potřebovat:
- 1 kg masitých vepřových žeber
- lžička soli
Na švestkovou marinádu
- 3 lžíce Hamé Slazená švestková povidla
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce oleje
- lžička strouhaného zázvoru
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- špetka mletých chilli papriček
Postup
- Žebra nakrájejte na menší kousky, osolte, vyskládejte do velkého hrnce a podlijte vodou tak, aby byly potopené zhruba v 1-2 cm tekutiny. Přiklopte poklicí, přiveďte k varu a snižte plamen.
- Duste zhruba hodinu a půl.
- Připravte si marinádu. Smíchejte všechny ingredience a marinádou pořádně potřete podušená žebra.
- Rozdělejte gril a na mřížce opečte dozlatova marinovaná žebra. Zhruba 5 minut z každé strany.
- Podávejte s rozpečenou bagetkou.
Další recepty na jídla z grilu najdete zde.