reklama

Recepty na grilování, které musíte vyzkoušet

Grilovaná žebra se švestkovou marinádou

Co budete potřebovat:

  • 1 kg masitých vepřových žeber
  • lžička soli

Na švestkovou marinádu

  • 3 lžíce Hamé Slazená švestková povidla
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • lžička strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • špetka mletých chilli papriček

Postup

  1. Žebra nakrájejte na menší kousky, osolte, vyskládejte do velkého hrnce a podlijte vodou tak, aby byly potopené zhruba v 1-2 cm tekutiny. Přiklopte poklicí, přiveďte k varu a snižte plamen.
  2. Duste zhruba hodinu a půl.
  3. Připravte si marinádu. Smíchejte všechny ingredience a marinádou pořádně potřete podušená žebra.
  4. Rozdělejte gril a na mřížce opečte dozlatova marinovaná žebra. Zhruba 5 minut z každé strany.
  5. Podávejte s rozpečenou bagetkou.

Další recepty na jídla z grilu najdete zde.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama