Flank steak s křenovou omáčkou
Co budete potřebovat:
- 1 flank steak (tloušťka 5 cm)
- sůl na dochucení
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 větvičky tymiánu
- lžička sušeného česneku
- pečivo k podávání
Na křenovou omáčku
- 3 lžíce majonézy
- lžička octu
- 3 lžíce Znojmia Krenex
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- lžička čerstvě mletého pepře
Postup
- Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Tymián otrhejte z jedné větvičky a přidejte k máslu, přisypte česnek a promíchejte. Steak (musí mít pokojovou teplotu) přelijte máslem a nechte 5 minut marinovat.
- Připravte si křenovou omáčku. Smíchejte majonézu s octem a Krenexem. Přidejte zbylé ingredience na omáčku a metličkou promíchejte.
- Rozdělejte gril a na rozpáleném grilovacím kameni připravený steak zprudka ze všech stran osmažte (cca 30 vteřin z každé strany). Přidejte zbytek másla z marinády a pečte dalších 30 vteřin z jedné a 30 vteřin z druhé strany.
- Steak přendejte na prkýnko a nechte 10 minut odpočívat, pak nakrájejte na plátky, posypejte zbylým tymiánem a podávejte s pečivem a křenovou omáčkou.
Další recepty na grilovné maso najdete zde.