reklama

Cvičením se nehubne, chůze se přeceňuje a snídaně není dogma

Jak jíst

Množství a rozmanitost rostlin je podle Spectora zásadní. Čím víc druhů rostlinné stravy za týden sníme (ideálně dvacet až třicet), tím zdravější a rozmanitější budou naše střevní mikroby a díky tomu budeme v dobré kondici. "Počítají se všechny typy rostlinných potravin - obiloviny, listová zelenina, cibulky, květy, semínka, oříšky, kořenová zelenina, bylinky i koření," vyjmenovává autor.

"Je rozumné rostlinné potraviny co nejméně mechanicky upravovat či zpracovávat chemicky. Všichni také můžeme více experimentovat a měnit své zvyky, zkoušet nové chutě a neobvyklé potraviny z rostlin například tak, že budeme testovat různé směsi nebo neznámá jídla," radí.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama