Hlavní suroviny středomořské kuchyně

1/8 Prohlédnout znovu Zavřít galerii
Čerstvá zelenina a rajčata
Hlavní složkou středomořské kuchyně je zelenina. Díky vysokému obsahu vitamínů a antioxidantů hraje prim. Měla by být součástí každého pokrmu. Optimálně si podávejte 400 gramů zeleniny denně. Doporučuje se také hlavně olejnatější zelenina, která obsahuje hodně vitamínu E a nenasycených kyselin.
Foto: Thinkstock

Další zajímavé články

Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada? Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
Kontroverzní i nesmírně talentovaný. Návrhář John Galliano slaví 64. narozeniny Kontroverzní i nesmírně talentovaný. Návrhář John Galliano slaví 64. narozeniny
Proč jsou ženy nevěrné? Tady je 12 nejčastějších důvodů Proč jsou ženy nevěrné? Tady je 12 nejčastějších důvodů
Krajčo, Ramba, Bohdalová a další: Co stojí za jejich zdravotními obtížemi? Krajčo, Ramba, Bohdalová a další: Co stojí za jejich zdravotními obtížemi?
  • Čerstvá zelenina a rajčata
  • Mořské ryby se zeleninou
  • Kuličky z kozího sýra
  • Bylinky
  • Ořechy
  • Olivový olej
  • Sklenka červeného vína
  • Pozor na banány a hroznové víno
reklama
Doporučené recepty