Zkuste se alespoň v létě stravovat trochu lehčeji než obvykle. Čím přecpanější totiž budete, tím hůř budete vysoké teploty zvládat. Nezáleží však jen na tom, kolik toho sníte, ale samozřejmě také co. A některé potraviny dokonce mají skvělé ochlazovací účinky.
Skvělým tipem jsou zeleninové polévky, které vám dodají i tolik potřebné tekutiny, zasytí vás, ale "nezaplácnou".
Vynikající jsou i salátové okurky, které obsahují spoustu vody, proto jsou na léto ideální. Použít je ale můžete i "zvenčí". Skladujte je v ledničce nebo klidně v mrazáku, a až bude nejhůř, ukrojte pár plátků a položte si je na čelo. Pokud máte nějakou funkční termotašku nebo krabičku, vezměte si pár kousků i na cestu autem. Uprostřed zácpy si pak okurku "lípněte" na obličej a uvidíte, že vám hned bude lépe.
Na léto jsou skvělá i hodně kořeněná jídla. Ostrá chuť nás totiž nutí zhluboka dýchat, což skvěle ochlazuje tělo.
Vsaďte také na mátu a naučte se ji přidávat, kamkoli to jen jde. Její chuť ochlazuje kůži zvenčí, ale i uvnitř zanechává chladivý pocit, což je v těchto dnech k nezaplacení.
Kromě jídla je máta skvělá i v kosmetice - na léto si pořiďte mátové tělové mléko, mýdlo s mátou, pochvalovat si budete i mátový krém na nohy.