Valentýnské banány v čokoládě
Láska prochází žaludkem. Tak proč to nedotáhnout i do praxe zrovna na Valentýna? Vytvořte pro svou drahou polovičku (a klidně také pro děti) čokoládové banány. Příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti. Budete potřebovat čtyři banány, jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky, kvalitní čokoládové čočky, barevné zdobení, gumová srdíčka (například značky Haribo).
V páře nad vodní lázní rozpustíte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici. Nechte čokoládu stéct, odložte banán na pečící papír a ihned dekorujte srdíčky. Nechte zatuhnout.