reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Semínková kolečka (bez lepku a cukru)

View this post on Instagram

Tak už tady máme prosinec 🎄 A dnes u vás ( u nás až zítra ) první adventní neděli. Děti dnes ráno dostaly adventní kalendáře. Mají v nich drobnosti, úkoly, žádné sladkosti se u nás nekonají. Co dáváte do adventních kalendářů vy? Používáte klasické nebo vymyšlite něco inovativního ? My jsme na víkend na vedlejším ostrově #lanai, protože tu mám dva puberťáky na návštěvě až z Čech @eliplotnarkova @honzaplotnarek tak užíváme slunce. Jukněte do stories ať se pokocháte❤️. No a tady připomínám jeden recept. Pro všechny kterým vadí vejce, ořechy a vše ostatní. Daji se udělat jako polomačené nebo slepované. Nebo přidejte pernikové kořeni a máte nizkoalergenní perníčky ✌️ To už nechám na vás :) 💫Gaps vánoční cukroví 💫 2 hrnky jemně mletých dýňových semínek 1 lžíce mletého lněného semínka 3-4 lžíce plnotučného kokosového mléka nebo krému 1 lžička skořice vanilkový extrakt POSTUP Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem Předehřejte troubu na 150 °C V misce smíchejte mletá semínka, přidejte skořici a vanilku. Nakonec vmíchejte kokosové mléko. Rukama vypracujte těsto. To můžete dát do lednice vychladnout. Nebo tak jako já, hned vykrajovat. A to tak, že těsto dáte mezi dva pečící papíry a vyválíte asi 0,5 cm vysoký plát těsta. Vykrájené tvary pokládejte na připravený plech. Dejte péct na asi 15 minut. Můžete zdobit čokoládou. Slepovat domácí marmeládou nebo jist samotné. Skladujte v chladu.#advent #gaps #bezlepku #bezvajec#bezmleka #bezořechů #vanocnicukrovi #proalergiky #ibezcukrutojde #janadellplotnarkova #lanai #vanocenahavaji

A post shared by Jana Dell Plotnárková (@ibezcukrutojde) on

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama