reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Konopné dortíčky s ořechovým krémem (bez lepku a cukru)

View this post on Instagram

A je to tady. První z mých receptů na vánoční cukroví #bezmouky, #bezpridanehocukru a #bezsladidel. Pokud se s váma mám o svoje recepty podělit, musím začít už teď. Jak možná víte, mám rodinu a malou holčičku, který se chci maximálně věnovat, a od léta znovu pracuju na plnej úvazek. Než přidám recept na blog, chvíli to trvá. A jak se budou blížit Vánoce, moje reakční doba se bude prodlužovat. Začínám proto cukrovím, který můžu s klidem strčit do mrazáku. Na Vánoce jako když ho najdu. A vy to můžete udělat zrovna tak. Pak nemusíte vyšilovat na poslední chvíli a můžete se o to víc věnovat dětem a partnerovi 😉 . . KONOPNÉ DORTÍČKY S OŘECHOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOU (25 dortíčků, ø 4 cm) Na sušenky: 60 g másla 1 střední vejce + 1 žloutek 100 g blanšírovaných mandlí 100 g loupaného konopného semínka 30 g kokosové mouky lžička vanilkového extraktu Na krém: 60 g másla 60 g oříškového másla (mandlové, kešu) 30 g jemně mletých oříšků (ořechové mouky) lžíce rumu (lze vynechat) lžíce skořice volitelně dosladit volitelně vanilkový extrakt Na dozdobení: mleté ořechy na obalení celé ořechy na ozdobení čokoládová poleva (70% čokoláda + trochu kokosového oleje) Umelte si mandle najemno, nebo použijte mandlovou mouku. Konopné semínko dobře umelte (do mazlavé hmoty). Smíchejte suroviny a vypracujte hladké těsto. Zformujte ho navlhčenýma rukama, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice. Nechte ho tam aspoň přes noc. Odležené těsto rozválejte mezi přeloženou fólií na výšku asi 3 mm a vykrajujte kolečka. Budete mít 2 plechy po 25 ks. U koleček na druhém plechu vykrojte uprostřed malé kolečko. Do něj pak hezky sedne oříšek 😊. Pečte na 160°C asi 12-15 minut. . Všechny suroviny na krém vyšlehejte dohladka. Pokud je krém moc řídký, přidejte oříšky nebo zašlehejte pár drobečků z polámaných sušenek nebo upečeného zbytku těsta. Kolečka spojujte krémem. Potřete i strany a obalte je v mletých oříšcích. Na závěr potřete vrchní kolečko s dírkou čokoládovou polevou a posaďte doprostřed oříšek. Skladujte v chladu a spotřebujete do týdne. Trvanlivost prodloužíte skladováním v mrazáku. . . #lchf #lowcarb #necukrovi #vanoce #vanocnicukrovi #milujulowcarb #jsemlowcarb #colorsoflowcarb

A post shared by Kačka Vokounová Šváchová (@colorsoflowcarb) on

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama