reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Kešu linecké sušenky s oříškovým krémem (bez lepku a cukru)

Ingredience (na cca 54 ks sušenek)

Sušenky

  • 50 g kešu ořechů
  • 50 g kokosové mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • vanilkový extrakt
  • 80 g kešu másla

Krém

  • 50g změklého másla
  • 25 ml smetany na šlehání
  • 4 lžíce rozehřáté 90 - 100% čokolády
  • 3 lžíce lískooříškového másla (lze použít i máslo z jiných druhů ořechů)

Postup

Kešu ořechy rovnoměrně rozmixujeme tak, aby se nám vytvořila jemná moučka. Do nádoby přidáme rozmixované ořechy, kokosovou mouku, vanilkový extrakt a vše promícháme. Poté přidáme celé vejce, žloutek a kešu máslo a propracujeme tak, aby se nám vytvořilo pevné těsto. Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C. Z těsta pomocí rukou vytvoříme kouli a položíme ji na nepřilnavou podložku. Těsto rukou přimáčkneme k podložce, překryjeme papírem na pečení a válečkem rozválíme tak, aby vznikla cca 4 mm tenká placka. Pomocí vykrajovátka vykrájíme sušenky, které poté vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme na 7 - 8 minut do trouby. Mezitím si připravíme krém tak, že do nádoby kuchyňského robota vložíme změklé máslo, smetanu, rozehřátou čokoládu a lískooříškové máslo a vše vyšleháme do hladkého krému. Hotový krém přendáme do zdobítka a vložíme na 10 - 15 minut ztuhnout do ledničky. Hotové sušenky vyskládáme na tác a necháme vychladnout. Poté polovinu z nich pomocí zdobítka poklademe krémem ořískový krémem a zbylými sušenkami je překryjeme. Vršek sušenek potom ozdobíme zbývajícím krémem. Hotové sušenky skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě.

Recept z cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama