Linecké cukroví (bez lepku)
Ingredience
- 200 g bezlepková směs na pečení
- 50 g cukr třtinový moučkový
- 100 g máslo
- 1 ks vejce
- 1 ks citrónová kůra
- 1 špetka sůl biosal
- 1 ks džem jahodový
Postup
Do mísy prosejte bezlepkovou směs a moučkový cukr. Přidejte máslo, vejce, sůl a citrónovou kůru. Vše promíchejte a zpracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vyválejte tenký plát a z něj vykrájejte tvary dle libosti. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160°C 7-8 minut.
Vychladlé cukroví slepte jahodovým džemem a posypte moučkovým cukrem.
Recept z probio.cz