Želé v čokoládě (bez lepku a cukru)
Ingredience
- 5 lžic kvalitní želatiny (Great Lakes)
- 80g vysokoprocentní čokolády
- 250 g mražených malin
- ½ hrnku filtrované vody nebo (místo malin a vody)1 hrnek domácího malinového vodního kefíru
Na zdobení:
- okvětní lístky růží
- mletá skořice
Postup
Do menšího hrnce přidáme maliny a vodu a na mírném plamenu zahříváme, dokud maliny nezměknou. Poté směs odstavíme z plamene a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme a vrátíme zpět na mírný plamen zahřát. (Pokud místo malin použijete vodní kefír, pouze ho zahřejte, ale nevařte.) Poté po jednotlivých lžících přisypáváme a průběžně vmícháváme želatinu, dokud se ve směsi úplně nerozpustí. Vzniklou směs poté vlijeme do formy (já použila nádobu na chleba o rozměru 26 x 9 cm). Vložíme do lednice a necháme 45 - 60 minut ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou necháme pár minut vychladnout, aby nám želatinu nerozpouštěla. Ztuhlou želatinu nakrájíme na 3 x 3 cm čtverce, ty poté pomocí lžíce namáčíme v rozehřáté čokoládě a následně vyskládáme na mřížku nebo na papír na pečení. Povrch s čokoládou poté posypeme růžovými lístky a necháme ztuhnout. Skladujeme po dobu max. 7 dní v lednici.
Recept z cukrfree.cz