reklama

Advent je doba zklidnění. Tradice potřebujeme, dávají nám stabilitu, říká farářka

Pečení cukroví

Pečení cukroví patří mezi velmi častou adventní rodinnou tradici. Například historie perníku sahá až do starověkého Egypta. Do českých zemí dorazil perník ve 14. století z Německa a Itálie, původní formičky na pečení byly z vypalované hlíny. 

Lékařka Kateřina Cajthamlová peče devět druhů cukroví. Martina Boledovičová si myslí, že pečení cukroví v rodině by si lidé rozhodně měli udržet. "Chutě a vůně totiž vytvářejí vzpomínky, pamatujeme si krásné a příjemné chvíle i díky našim smyslům - například chvíle pečení s maminkou či babičkou si pamatuje opravdu každý," říká. 

To potvrzuje i cukrářka Iveta Fabešová: "Letos jsem tak poprosila svou maminku a babičku, abychom se i s mou dcerou, které je šest let, všechny sešly k pečení cukroví. Dodneška si totiž vybavuju, jaké hřejivé pocity jsem při společném pečení cukroví měla," uvedla v nedávném rozhovoru

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama