Citronový sorbet zdobený kiwi a mátou Suroviny 4 hrnky čerstvých biocitronů 2 polévkové lžíce citronové šťávy 1/2 hrnku pomerančové šťavy 2 polévkové lžíce hnědého cukru špetka soli 1 kiwi mátový lístek Postup Citrony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s citronovou šťávou. Rozložíme na tác a zmrazíme. Zmrzlé ovocné plátky rozmixujeme s pomerančovou šťávou cukrem a solí. Nalijeme do plastové misky a necháme hodinu v mrazáku. Misku ohřejeme v horké vodě, aby se zmrzlá hmota odlepila, a pak ji znovu našleháme v mixeru - jinak se začne tvořit led. Ještě jednou zopakujeme. Hotový sorbet servírujeme s plátky čerstvého oloupaného kiwi. Ozdobíme lístkem čerstvé máty.
Foto:
Profimedia.cz
reklama