LEV (23. 7. - 22. 8.)
Ingredience:
- velká hrst fazolí (různé druhy)
- menší hrst cizrny
- menší květák
- 100 g šunky
- 4 lžíce sterilovaných žampiónů
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- pepř a sůl
Francouzský venkovský salát
Postup:
- Předem namočené fazole a cizrnu uvařte doměkka (vodu nesolte) a nechte vychladnout.
- Promíchejte se syrovým květákem rozděleným na malé růžičky, šunkou pokrájenou na tenké nudličky a s plátky sterilovaných žampiónů.
- Zalijte zálivkou z vody, citrónové šťávy, olivového oleje, hořčice, cukru, pepře a soli.
- Zálivky by nemělo být moc - s vodou to nepřežeňte!
- Nechte alespoň 30 minut uležet v chladničce a můžete podávat.
Tip: Ingredience můžete obměnit, ale vždy tak, aby zůstal zachován "venkovský" ráz pokrmu.