reklama

Recepty podle Jamieho Olivera jen z pěti ingrediencí

Salát z červené řepy

Ingredience

  • 600 g syrové řepy
  • 4 klementinky
  • extra panenský olivový olej
  • červený vinný ocet
  • 15 g čerstvého taragonu
  • 100 g kozího sýru
  • 40 g vlašských ořechů

Postup

  1. Vařte řepu v osolené vodě 15-20 minut.
  2. Mezitím vymáčkněte šťávu z klementinky do velké mísy s jednou polévkovou lžící extra panenského olivového oleje a červeného vinného octu.
  3. Oloupejte zbylé tři klementinky, nakrájejte na kruhy a dejte na talíře.
  4. Přeceďte řepu, umyjte ji pod studenou vodou, dokud nezchladne, a oloupejte ji. Řepu nakrájejte a namočte do dresingu. 
  5. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem, přidejte taragon, nasypte kozí sýr a ořechy a pokapejte olivovým olejem. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama