Martin Dvořák - Kremrole
Ingredience
Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
200 g smetany ke šlehání (min. 31%)
1 žloutek
špetka soli
1 vejce na pomazání
Sníh:
250 krupičného cukru
4 bílky
Moučkový cukr na posyp
Postup
Do mísy dáme všechny suroviny na těsto. Společně dobře prohněteme. Poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.
Vychlazené těsto rozdělíme na 4 zhruba stejné části. Jednotlivé části postupně rozválíme na obdélníkový plát na tloušťku přibližně 2-3 mm. Vyválené těsto pomažeme rozšlehaným vejcem. Poté rádlem rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Ty pak namotáváme na malé kremrolové trubičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Na sníh si připravíme bílky, které začneme šlehat. Jakmile jsou lehce našlehané (tvoří se pěna), přidáváme postupně krupicový cukr. Šleháme dotuha.
Do upečených a vychlazených trubiček za pomoci cukrářského sáčku plníme sníh. Na závěr připravené kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem.