reklama

Soutěž Peče celá země pokračuje. Pečte taky, soutěžící se podělili o recepty

Martin Dvořák - Kremrole

Ingredience

Těsto:

400 g hladké mouky

250 g másla

200 g smetany ke šlehání (min. 31%)

1 žloutek

špetka soli

1 vejce na pomazání

Sníh:

250 krupičného cukru

4 bílky

Moučkový cukr na posyp

Postup

Do mísy dáme všechny suroviny na těsto. Společně dobře prohněteme. Poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

Vychlazené těsto rozdělíme na 4 zhruba stejné části. Jednotlivé části postupně rozválíme na obdélníkový plát na tloušťku přibližně 2-3 mm. Vyválené těsto pomažeme rozšlehaným vejcem. Poté rádlem rozkrájíme na 2 cm široké pásky. Ty pak namotáváme na malé kremrolové trubičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Na sníh si připravíme bílky, které začneme šlehat. Jakmile jsou lehce našlehané (tvoří se pěna), přidáváme postupně krupicový cukr. Šleháme dotuha.

Do upečených a vychlazených trubiček za pomoci cukrářského sáčku plníme sníh. Na závěr připravené kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama