reklama

Soutěž Peče celá země pokračuje. Pečte taky, soutěžící se podělili o recepty

Markéta Tomášková - Ořechové indiánky

Ingredience

Korpus:

130 g másla

200 g cukru krupice

5 polévkových lžic kakaa (holandského)

3 vejce

250 ml mléka

1 kávová lžička jedlé sody

250 g polohrubé mouky

100 g mletých vlašských ořechů

Krém:

150 g másla

50 g Nutelly

Na dokončení:

200 g tmavé čokolády

1 kávová lžička olivového oleje

Postup

Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme do pěny. Přilijeme mléko a rozmícháme. Mouku a sodu prosejeme a přidáme k ní ořechy. Tuto sypkou směs zašleháme do základu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Hotové těsto rozdělíme do formiček ve tvaru polokoule, které jsme předtím vymazali sádlem a vysypali jemnou strouhankou. Nemáme-li formičky, použijeme košíčky na muffiny. Pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Na krém vyšleháme povolené máslo do pěny a přidáme Nutellu. Došleháme a naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou.

Vychlazené korpusy ze spodní strany ostrým nožem nařízneme do tvaru kuželu. Do polokoule stříkneme trochu krému a zaklopíme vyříznutou částí. Necháme ztuhnout. Poté namáčíme v čokoládě a nahoře zdobíme čtvrtkou vlašského oříšku.

Krém je možné použít jakýkoliv oblíbený.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama