Michal Kamermeier - Earl Grey Balls
Ingredience
Těsto:
120 g plnotučného mléka
75 g hladké mouky
50 g čerstvého másla
2 vejce
Náplň:
100 g cukru moučky
100 g hladké mouky
90 g čerstvého másla
Krém:
250 g plnotučného mléka
250 g čerstvého másla
150 g moučkového cukru
30 g kukuřičného škrobu
5 žloutků
2 pytlíkové čaje Earl Grey
Postup
Těsto: Mléko a máslo rozpustíme v kastrolu, přidáme mouku a za stálého míchání odpálíme. Po vychladnutí zašleháme vejce.
Náplň: Všechny suroviny smícháme dohromady, vyválíme na plát a vytvarujeme pomocí panáka plátky.
Krém: Čaj necháme vyvařit v mléce. Žloutky promícháme s cukrem a škrobem. Poté vlijeme do mléka a za stálého míchání provaříme, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do bíla a postupně zašleháme kaši z čaje.
Kompletace: Na odpalované těsto přidáváme vyříznuté kroužky z máslového těsta a pečeme na 200 °C asi 30 minut. Po vychladnutí naplníme krémem a podáváme.