Připravíme si formu o průměru cca 24 cm. V mixéru rozmixujeme 400 g sušenek do hladka, vsypeme do misky, přidáme 150 g rozpuštěného másla a dobře promícháme.
Necháme chvíli v lednici zatuhnout a poté směsí vysypeme dno formy. Směs dobře uhladíme a vtlačíme i do rohů formy.
Po obvodu sušenkové směsi pak vyložíme formu celými jahodami pokrájenými na půlky. Poté vložíme do mixéru asi 400 g sýru mascarpone, přidáme jednu sladkou smetanu ke šlehání, 150 g moučkového cukru a jeden balíček želatiny rozmíchaný ve vodě.
Vše smícháme v mixéru na hladkou a litou směs. Nalijeme ji do formy na směs sušenek a pokladené jahody. Vložíme do lednice a necháme dvě hodiny v chladu.
Mezitím si připravíme jahodové pyré - asi 300 g celých nebo pokrájených jahod povaříme s cukrem, poté přidáme balíček želatiny, vmícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na dort, který jsme mezitím měli v lednici.
Jahodový cheesecake necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den, po zatuhnutí, položíme na dort velký zmrzlinový kornout naplněný celými jahodami, nazdobíme do efektu rozsypaných jahod nebo podle vlastní fantazie.