reklama

Sezóna jahod začíná. Upečte z nich koláč nebo luxusní cheesecake

Veganský tvarohový dort se sezónním ovocem

Ingredience

  • 250 g rostlinných sušenek
  • 125 g rostlinného másla
  • 450 g tofu natural
  • 250 ml sójové smetany
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 180 g cukru
  • šťáva ze 2 citronů
  • vanilkový lusk

Zdroj: Česká veganská společnost

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem. Sušenkové těsto vmačkáme do dortové formy vystlané pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby rozehřáté na 180 ºC.
  2. Ostatní suroviny rozmixujeme a nalijeme na sušenkový základ. Pečeme přibližně 30 minut.
  3. Vychladlý dort ozdobíme čerstvým ovocem dle aktuální sezóny. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama