reklama

Netradiční recepty ze sezónního ovoce: Proč dát přednost lokálním surovinám

Borůvková limonáda

K přípravě limonády je určitě lepší použít naše lesní borůvky, nikoli ty kanadské;  chuťově jsou nesrovnatelné.

Potřebujete:

  • voda 1 l
  • lesní borůvky 1 hrnek
  • bezový sirup 60 ml
  • šťáva z 1 citronu
  • led

Postup:

  • Borůvky dobře omyjte a zbavte je přebytečných nečistot.
  • Plody společně s cca. 1/3 vody, bezovým sirupem a šťávou z jednoho citronu dobře rozmixujte. Dolijte zbytkem vody, promíchejte a podle potřeby ještě chuťově dolaďte.
  • Podávejte ve džbánu s kostkami ledu. Nakonec můžete dozdobit třeba ještě čerstvými borůvkami a lístky čerstvé máty.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama