Předehřejeme si troubu na 160 °C. Třešně rozmixujeme na jemno, v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně zapracujeme vejce a promícháme s moukou a třešněmi. Nakonec dochutíme vanilkovým extraktem a mandlovým aroma. Těsto plníme do muffinových košíčků a do každého schováme jednu vypeckovanou třešničku.
Při přípravě krému začneme vyšleháním másla do hladka. Přidáme půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujeme. Poté přidáme druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšleháme do hladkého kompaktního krému.
Hotové cupcaky zdobíme pomocí trezírovacího sáčku. Posypeme cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobíme zbylými třešněmi.