reklama

Nejlepší třešňové recepty: Cupcakes, zmrzlina či fit dezerty

Třešňové cupcakes

Ingredience

Těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 110 g másla
  • 85 g cukru krystal
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 2 hrnky třešní (cca 25 ks)
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička mandlového aroma


Krém:

  • 250 g cukru moučka
  • 230 g másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • červené přírodní barvivo
  • třešňový extrakt
  • vanilkový lust
  • špetka soli
  • třešně na ozdobení

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160 °C. Třešně rozmixujeme na jemno, v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně zapracujeme vejce a promícháme s moukou a třešněmi. Nakonec dochutíme vanilkovým extraktem a mandlovým aroma. Těsto plníme do muffinových košíčků a do každého schováme jednu vypeckovanou třešničku.
  2. Při přípravě krému začneme vyšleháním másla do hladka. Přidáme půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujeme. Poté přidáme druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšleháme do hladkého kompaktního krému.
  3. Hotové cupcaky zdobíme pomocí trezírovacího sáčku. Posypeme cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobíme zbylými třešněmi.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama