reklama

Nejbáječnější nanuk? Doma ho vyrobíte jen z jogurtu a ovoce, dětem bude chutnat

Léto je bezpodmínečně spojené s chladivými nanuky či zmrzlinou. Přestože třeba nevlastníte zmrzlinovač, požadavek na tu nejchutnější osvěžující lahůdku můžete splnit zcela hravě. Stačí k tomu pár surovin a formičky na nanuky. 

Foto: archiv Honza Martinec

Manželé Jakub a Lenka Hnidákovi se na české gastroscéně pohybují už od roku 2012. Zatímco se Lenka vrhla do tvorby cupcaků, její muž si umanul, že změní nanukový trh v Česku. V Praze proto před nedávnem otevřel první nanukový obchod pod značkou °Lunar. 

"Já bych si strašně přál, aby konečně přestala hrát hlavní roli cena na úkor kvality. Proto jsme udělali nanuky z kvalitních surovin, které chutnají skvěle, vypadají krásně, a navíc se je díky složení bez zbytečných éček a sníženému obsahu cukru nebojíte dát ani svým dětem," vysvětluje Jakub, který ve své současné nabídce představil celkem deset příchutí, postavených převážně na tradičních chutích, jako je vanilka, čokoláda a jahoda, ale i mango nebo slaný karamel.

Prozrazuje i recept na ovocný nanuk, který se dá zvládnout v domácích podmínkách i za asistence dětí.

Ingredience

  • 300 g jahod (nebo jakéhokoliv jiného ovoce)
  • 2 zralejší banány
  • 400 g bílého selského jogurtu (používáme Hollandii)
  • 40 g agávového sirupu

Postup 

  1. Prázdné formičky na nanuky dejte nachladit do mrazáku. Tyčovým mixérem nejprve v jedné nádobě rozmixujte 200 g jahod. Místo jahod můžete použít jiné ovoce.
  2. Do druhé nádoby připravte základ, nakrájejte oloupané banány, přidejte selský jogurt a agávový sirup. Vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Na závěr přidejte jahody a opět vše důkladně propojte tyčovým mixérem. Banán nám pomůže vytvořit příjemnou strukturu a působí jako stabilizátor.
  4. Zbylých 100 g jahod nakrájejte na tenké plátky. Z mrazáku vyndejte formičky a na jejich vnitřní stěnu do každé přimáčkněte plátek jahody a zalijte připravenou směsí až po okraj. Doprostřed zapíchněte dřívko na nanuky a dejte do druhého dne zamrazit.
  5. Aby se vám nanuky snadněji vyndávaly z formiček, namočte formičku i s nanuky na pět vteřin do horké vody.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama