reklama

Tekuté poklady ze zahrádky: Nejjednodušší sedmikráskový či jahodový sirup

Jahodový sirup

Ingredience

  • 2 kg jahod
  • 1 kg cukru
  • 1,5 dl vody

Zdroj: vareni.cz

Postup

  1. Jahody důkladně omyjeme, zbavíme korunek a vsypeme do velkého hrnce. Jahody přelijeme vlažnou vodou a důkladně rozmačkáme (třeba šťouchadlem na brambory).
  2. Jahody přivedeme k varu a za častého promíchání vaříme 1 hodinu. Převařené jahody přecedíme přes plátýnko a vzniklou šťávu promícháme s cukrem. Znovu 5 minut povaříme, aby se cukr rozpustil. Na každý půllitr jahodové šťávy počítáme 400-500 g cukru.
  3. Ještě horký jahodový sirup plníme do nahřátých sklenic a zazátkujeme.
  4. Jahodový sirup ředíme vodou, čajem apod. Z tohoto množství připravíme asi 2 půllitrové sklenice jahodového sirupu.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama