reklama

Zdravé recepty podle výživových poradkyň

Losos s mačkaným hráškem a mátou (1 porce)

Co budete potřebovat:

  • 150 g lososa
  • 120 g mraženého hrášku
  • 24 g pomerančové šťávy
  • 12 g citronu
  • 1,2 g máty
  • 1 g řepkového oleje
  • 0,36 g pomerančové kůry
  • Špetka mletého zázvoru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Lososa zbavíme kůže. Šťávu z pomeranče a čerstvou kůru z pomeranče smícháme se šťávou z citronu, kapičkou oleje, špetkou zázvoru, solí a hrubě nadrceným pepřem a nalijme na lososa, necháme marinovat.
  2. Poté i se zbytkem marinády dáme na plech a pečeme na 200 °C - jakmile chytne barvu, je hotovo (to může odpovídat cca 15 minutám).
  3. Hrášek vaříme do změknutí v zeleninovém vývaru.
  4. Část hrášku rozmačkáme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a nasekanou mátou.
  5. Ozdobit můžeme lehce orestovanou půlkou citronu.

Zdroj: Kateřina Šimková, Zdravé stravování

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama