Losos s mačkaným hráškem a mátou (1 porce)
Co budete potřebovat:
- 150 g lososa
- 120 g mraženého hrášku
- 24 g pomerančové šťávy
- 12 g citronu
- 1,2 g máty
- 1 g řepkového oleje
- 0,36 g pomerančové kůry
- Špetka mletého zázvoru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 500 ml zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Lososa zbavíme kůže. Šťávu z pomeranče a čerstvou kůru z pomeranče smícháme se šťávou z citronu, kapičkou oleje, špetkou zázvoru, solí a hrubě nadrceným pepřem a nalijme na lososa, necháme marinovat.
- Poté i se zbytkem marinády dáme na plech a pečeme na 200 °C - jakmile chytne barvu, je hotovo (to může odpovídat cca 15 minutám).
- Hrášek vaříme do změknutí v zeleninovém vývaru.
- Část hrášku rozmačkáme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a nasekanou mátou.
- Ozdobit můžeme lehce orestovanou půlkou citronu.
Zdroj: Kateřina Šimková, Zdravé stravování