600 ml rostlinného mléka (např. sójové nebo ovesné)
250 g hladké pšeničné mouky (část můžeme nahradit špaldovou)
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
olej na smažení
Náplň
200 g kešu ořechů namočených přes noc
500 g sójového jogurtu (můžete použít natural nebo vanilkový)
130 g moučkového cukru
90 g kokosového oleje
šťáva z jednoho citronu
oblíbená marmeláda
čerstvé jahody
Postup
Rostlinné mléko vyšleháme s moukou, cukrem a špetkou soli a na rozpálené pánvi potřené olejem smažíme tenké palačinky.
Pro přípravu krému přecedíme kešu ořechy a rozmixujeme je s jogurtem, cukrem, kokosovým olejem a citronovou šťávou na hladký krém. V případě potřeby ochutíme citronovou šťávou či cukrem.
Krém necháme 2-3 hodiny odpočinout v lednici.
Na hotové palačinky dáváme jemnou vrstvou marmelády, krém a nakrájené jahody a vyskládáme dort. Ozdobíme čerstvým ovocem či šlehačkou z kokosového mléka.