400 g hladké mouky (část můžeme nahradit celozrnnou či špaldovou)
250 ml rostlinného mléka
45 g rostlinného másla
½ kostky droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
Náplň
50 g rostlinného másla
100 g cukru
40 g nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce skořice
Postup
Nejdříve si v misce rozdrobíme droždí, přidáme přibližně 100 ml vlažného rostlinného mléka, lžíci cukru a promícháme. Posypeme lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěné rostlinné máslo a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně jednu hodinu.
Z rozpuštěného rostlinného másla, cukru, ořechů a skořice připravíme náplň.
Na pomoučené pracovní desce vyválíme z vykynutého těsta obdélník, který rovnoměrně potřeme náplní. Těsto zatočíme a nakrájíme na 10 až 12 šneků, které dáme do formy vystlané pečícím papírem.
Necháme ještě 15 minut kynout pod utěrkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Před pečením můžeme rolky potřít rozpuštěným rostlinným margarínem.
Pečeme asi 25 minut, až rolky zezlátnou. Vystydlé rolky můžeme polít polevou z moučkového cukru a rostlinného mléka.