reklama

Děsivě dobré halloweenské dobroty: recepty, které vás nadchnou!

Halloweenské perníčky

Halloween není jen o strašidelných kostýmech, ale také o strašidelných dobrotách! Tyto halloweenské perníčky ve tvaru dýní, netopýrů a duchů potěší děti i dospělé. Jsou krásně voňavé a při správném zdobení vypadají úžasně!

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kakaa (pro tmavší těsto)
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Na zdobení:

  • cukrová poleva (bílá, černá, oranžová)
  • jedlý třpyt nebo barevné cukrové ozdoby
  • marcipán nebo fondán na potažení

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, perníkové koření, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Přidejte na kousky nakrájené máslo, med a vejce. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho odležet alespoň hodinu v lednici, ideálně přes noc.
  2. Vykrajování perníčků: Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučněné ploše vyválejte těsto na tloušťku asi 4-5 mm a vykrajujte různé halloweenské tvary - dýně, netopýry, duchy, lebky nebo kočky.
  3. Pečení: Perníčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8-10 minut, dokud lehce nezezlátnou. Poté nechte vychladnout.
  4. Zdobení: Pomocí cukrové polevy ozdobte perníčky podle své fantazie. Na dýně použijte oranžovou polevu, na duchy bílou a na detaily černou. Můžete přidat jedlý třpyt nebo drobné cukrové ozdoby pro extra efekt.

Tip: Perníčky chutnají ještě lépe, když pár dní změknou. Uchovávejte je proto v uzavíratelné krabičce a nechte je pár dní odležet.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama