reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Sladká slast jen pro dospělé. Dezerty s rumem či koňakem, které jste ještě nejedli
4
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Koňaková bábovka
Ingredience
těsto 1
200 ml oleje
5 vajec
1 balíček prášku do pečiva
200 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
300 g polohrubé mouky
250 ml smetanového koňaku
na ozdobu
1 lžička kakaa
1 lžíce cukru moučka
těsto 2
3 lžičky kakaa
1 lžíce instantní kávy (suchá)
podle potřeby
olej na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Vejce, cukr i vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
Vmícháme smetanový koňak a olej.
Nakonec postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Do zbylého těsta přidáme kakao i kávu a zamícháme.
Tmavé těsto nalijeme do formy a vidličkou mírně zapracujeme do světlého těsta.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 175°C.
Upečenou bábovku posypeme směsí kakaa a moučkového cukru.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama