reklama

Sladká slast jen pro dospělé. Dezerty s rumem či koňakem, které jste ještě nejedli

Koňaková bábovka

Ingredience

těsto 1

  • 200 ml oleje
  • 5 vajec
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetanového koňaku

na ozdobu

  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžíce cukru moučka

těsto 2

  • 3 lžičky kakaa
  • 1 lžíce instantní kávy (suchá)

podle potřeby

  • olej na vymazání formy
  • polohrubá mouka na vysypání formy

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Vejce, cukr i vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
  2. Vmícháme smetanový koňak a olej.
  3. Nakonec postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
  5. Do zbylého těsta přidáme kakao i kávu a zamícháme.
  6. Tmavé těsto nalijeme do formy a vidličkou mírně zapracujeme do světlého těsta.
  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 175°C.
  8. Upečenou bábovku posypeme směsí kakaa a moučkového cukru.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama