reklama

Sladká slast jen pro dospělé. Dezerty s rumem či koňakem, které jste ještě nejedli

Tiramisu s rumem

Ingredience

krém

  • 100 g cukru
  • 10 lžic mascarpone
  • 500 g plnotučného mléka
  • 30 g vanilkového pudinkového prášku
  • vanilkový lusk

těsto

  • 150 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 4 vejce 
  • 1 lžíce rumu
  • 4 lžíce kakaa
  • 100 ml vody
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky

na ozdobu
 kakao

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Žloutky s cukrem a vanilkou vyšleháme do pěny. Přidáme rum, vlažnou vodu a ještě jednou promícháme.
  3. Bílky vyšleháme v tuhý sníh.
  4. Mouku, kakao s práškem do pečiva prosejeme a přidáme pomalu a za stálého míchání do našlehaných žloutků.
  5. Nakonec jemně vmícháme sníh. Ten vmícháme zdola nahoru.
  6. Těsto vlijeme plech na vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a pečeme na 180 °C dozlatova.
  7. Upečený korpus necháme vychladnout na mřížce. Zatím si připravíme krém.
  8. Dáme vařit mléko s cukrem. Přidáme vydlabaný vanilkový lusk. Pudink rozpustíme v troše studeného mléka a za stálého míchání ho přidáme do mléka. Asi 2 minutky provaříme a odstavíme.
  9. Jakmile je krém vychlazený, přidáme mascarpone a dobře promícháme.
  10. Na vychlazený korpus naneseme třetinu vanilkového krému a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem.
  11. Piškoty opět přikryjeme vanilkovým krémem a znovu dáme piškoty namáčené v kávě s rumem. Vrch tiramisu bude ukončen vanilkovým krémem.
  12. Řezy tiramisu uložíme do lednice a necháme pár hodin ztuhnout.
  13. Nadýchané řezy tiramisu posypeme kakaem, nakrájíme a můžeme podávat.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama