reklama

Kuře na talíři

Drůbeží maso je jedním z nejpoužívanějších v naší kuchyni. Oblíbené je zejména proto, že není tučné, za to nutričně bohaté. Zvyšující se tlak na kvalitu a původ surovin ale přináší otázku, za jakých podmínek drůbež žila, než se dostala na náš talíř.

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Sklizeno, biopotraviny
Sklizeno, biopotraviny | Foto: Sklizeno
Sklizeno - drůbeží maso | Video: Sklizeno

Čím se řídit při nákupu drůbežího? "Dneska je třeba mít informace o tom, kde byla drůbež chovaná, čím byla krmená a jakým způsobem byla poražená," vysvětluje Tomáš Březina z Farmy Loužná.

Ideální je, pokud mají kuřata dostatečný pohyb, mohou se prolétnout, dostávají kvalitní krmení. "Kvalita jejich života se pak promítá do kvality masa," připomíná nejdůležitější skutečnost kolegyně Tomáše Březiny Hana Šnajdrová.

Narazit můžete v obchodech na kuřata a ostatní drůbež ze tří typů chovů: základní je maso z konvenčního chovu, další výrazně lepší typ je pak farmářská drůbež, která roste delší dobu než v konvenčním chovu. "Nejvyšší level je kuře v kvalitě bio," říká David Kukla, autor kodexu Sklizeno.

Nic lepšího podle něho sehnat dnes nejde. Leda že byste dostali kuře, které žilo u vaší babičky na dvorku. "Málokdo z nás má ale to privilegium, že má takovou babičku," dodává Kukla.

reklama
Doporučené recepty
    reklama