reklama

Kupujte BIO. Pro naši budoucnost!

Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály.

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: komerční článek

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Pokud se rozhodnete k nákupu lokálních produktů, ať už přímo na farmě, nebo při výběru mezi regály, čekají na vás čerstvé suroviny i hotové bioprodukty přesně podle vaší chuti.

Výhodou nákupů přímo od eko farmáře není však jen příjemný osobní kontakt či možnost konkrétního výběru sezónních produktů, ale také zážitek z farmy jako takové, který rozhodně stojí za to! Významnou roli u nákupu na eko farmě pak hraje především záruka čerstvosti. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké.

To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Kromě kvalitních a čerstvých biopotravin tak získáte zejména dobrý pocit, že podpoříte malé ekologické farmáře a přispějete k rozvoji venkova i lokální ekonomiky. 

Rádi byste se o ekologickém zemědělství dozvěděli více? Hledáte zajímavé tipy a recepty? Navštivte stránky myjsmebio.cz, kde najdete rady, zajímavosti i spoustu báječných receptů!

Jaká loga se používají k označení biopotravin?

Kupujte bio pro naši budoucnost! Při nákupu hledejte loga biozebry biolistu, pouze tyto značky Vám zaručí skutečnou biokvalitu.

Inspirace pro vaření z hovězího

Patříte mezi milovníky hovězího masa, ale dopřáváte si ho spíše v restauraci, protože si na něj doma netroufnete? Tápete, jaké maso zvolit na guláš, které upéct jako roládu a z čeho připravit třeba hovězí po burgundsku? Slova jako rump steak nebo striploin jsou vám cizí? Věřte, že za luxusním kouskem už se nemusíte nikam hnát a připravit si jej můžete jednoduše přímo ve své kuchyni. Pro tentokrát neskončete u obav, že bude hovězí příliš tuhé, moc propečené nebo zcela vysušené. Základem úspěchu je vyznat se v jednotlivých partiích, přečíst si o nich základní informace, a rychle tak zjistit, na jaké pokrmy se ideálně hodí. Udělali jsme to za vás! Na webu myjsmebio.cz nově najdete vše na jednom místě. Prozkoumejte hovězí partie i stěžejní pravidla pro přípravu steaků. Rovnou se pak nechte inspirovat skvělými recepty z dílny kuchaře Huga Hromase, kterých zde najdete hned 50!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama