reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Pařížský řez

Tento dezert bych nazvala "FIT PAŘÍŽSKÝ ŘEZ", a to z jednoho důvodu, nějak jsem na něj měla chuť. Sice moc jako pravý pařížský řez nechutná (není tak sladký), ale trochu jako pařížák stejně vypadá, co myslíte?

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Kdo by si jej chtěl vyzkoušet, přidávám recept.

Těsto:
- 3 vejce
- 110 g medu (můžete dát klidně i víc, pokud to chcete mít více sladké, mně to chutnalo takto)
- 100 ml vlažné vody
- 150 g rýžové nebo jiné mouky
- 30 g přírodního kakaa
- vanilkový cukr
- 6 g prášku do pečiva
- 20 g oleje (já použila lněný, ale klidně můžete dát olivový nebo i jiný)

Krém:
- 200 g pomazánkového másla natural
- 150 g jogurtu
- cca 130 g čokolády

Postup:
Připravíme si dvě mísy. Do jedné dáme žloutky, do druhé bílky. Ke žloutkům přidáme med (nebo jiné sladidlo), vodu a šlehačem vše smícháme. Poté přidáme ostatní ingredience a vše opět smícháme. Z bílků vyšleháme sníh a pomalu vmícháme do těsta. Dáme do formy (použila jsem průměr 24 cm), pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Mezitím si připravíme krém. V míse si smícháme máslo a jogurt. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu, s tím, že jen 1/3 vmícháme do krému, zbylou částí poté polijeme celý řez. Korpus si rozřežeme vodorovně na poloviny a krémem korpus navrstvíme. Nakonec vše polijeme zbylou čokoládou (pokud vám to přijde málo sladké, klidně přidejte sladidlo, nám to chutnalo takto) a můžeme podávat. Nejlepší je tento řez čerstvý. Tak dobrou chuť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama