Dejte si salát
V horkých letních dnech přijde vhod recept na salát. Co zkusit něco netradičního? Přinášíme recept na Green bowl s quinoou.
Co budete potřebovat:
- 100 g quinoy
- ½ brokolice
- 100 g českého hrášku Dione
- 4 ředkvičky
- ½ zralého avokáda
- 50 g listového špenátu
- 1 lžičku přepuštěného másla
- hrst petrželky
- 30 g parmezánu
- sůl
Postup:
- Quinou si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme klidně použít bílou i černou quinou.
- Brokolici si zblanšírujeme. Brokolici rozdělenou na malé kousky vhodíme do vroucí osolené vody a zhruba 3 minuty povaříme. Mezitím si připravíme misku se studenou vodou, do které po uplynutí 3 minut okapanou brokolici přendáme (díky tomu se nám zachová krásně zelená barva).
- Stejný proces zopakujeme i s hráškem. Ten ale vaříme pouze minutu.
- Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a krátce na něm orestujeme listový špenát. Trvá to zhruba minutu.
- Do mísy naservírujeme uvařenou quinou, brokolici, hrášek, ředkvičky, avokádo, špenát a petrželku. Vše zasypeme na hoblinky nastrouhaným parmezánem.