reklama

18 tipů, jak si zpříjemnit listopad

Ochutnejte pelmeně v Babiččině zahradě

O víkendu 22. až 24. listopadu se ve vyhlášené průhonické restauraci Babiččina zahrada koná malá přehlídka ukrajinské kuchyně, kterou připraví pražské bistro Váleček, vyhlášené výtečnou domácí ukrajinskou kuchyní. Podle znalců právě tento komorní podnik dělá nejlepší pelmeně a vareniky v Praze.

Malé těstovinové taštičky budou plněné brambory s cibulí, batáty či zelím, ale objeví se také ve sladké podobě s višňovou náplní. Vedle vareniků čekají na hosty lososové a masové pelmeně. Zatímco vareniky je možné popsat jako větší ravioli plněné zeleninou, pelmeně mají náplň masitou a jejich původním domovem je Rusko. Kouzlo obou slavných pochoutek se ovšem jen velmi těžce popisuje, nejlepší je pelmeně i vareniky ochutnat. Tak hurá k Babičce!  

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama