reklama

Soutěž Peče celá země pokračuje. Pečte taky, soutěžící se podělili o recepty

Lenka Svobodová - Mandlové kremrole s praženým kokosem

Ingredience

380 g hladké mouky + na podsypání

250 g másla + na pomazání trubiček 

200 g zakysané smetany

špetka soli

1 vejce na potření

Italský sníh:

75 g bílků

60 g cukru krupice

120 g cukru krupice + voda na zalití

100 g posekaných mandlí

1x vanilkový cukr

100 g kokosu

Postup

Z mouky, másla, špetky soli a zakysané smetany vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme odležet do lednice nejlépe přes noc.

Trubičky na kremrole si pomažeme máslem a plech si vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C - horkovzduch.

Poté opražíme posekané mandle, které zasypeme vanilkovým cukrem, který na mandlích lehce zkaramelizuje.

Odtěžené těsto si podsypeme moukou a vyválíme plát ve tvaru obdélníku silný asi 2 mm. Rádlem si těsto nařízneme na stejně široké proužky, které následně namotáváme na trubičky. Mělo by nám vzniknout cca 12 kremrolí. Všechny kremrole pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme opraženými mandlemi. Pečeme cca 15 minut dozlatova.

Opražíme si kokos na pánvi, hlídáme, abychom nespálili.

Nyní můžeme přejít k přípravě italského sněhu. Bílky ušleháme s 60 g cukru na pevný sníh.

V hrnci svaříme cukr zalitý vodou pouze tak, aby byt cukr ponořený.

Rozvar by měl dosahovat 118 °C. Hotový rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaného sněhu a šleháme asi 5 minut, dokud směs nevychladne. Opatrně vmícháme opražený kokos. Sněhem si naplníme cukrářský sáček a plníme kremrole z obou stran.

Hotové kremrole pocukrujeme práškovým cukrem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama