Lenka Svobodová - Mandlové kremrole s praženým kokosem
Ingredience
380 g hladké mouky + na podsypání
250 g másla + na pomazání trubiček
200 g zakysané smetany
špetka soli
1 vejce na potření
Italský sníh:
75 g bílků
60 g cukru krupice
120 g cukru krupice + voda na zalití
100 g posekaných mandlí
1x vanilkový cukr
100 g kokosu
Postup
Z mouky, másla, špetky soli a zakysané smetany vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme odležet do lednice nejlépe přes noc.
Trubičky na kremrole si pomažeme máslem a plech si vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C - horkovzduch.
Poté opražíme posekané mandle, které zasypeme vanilkovým cukrem, který na mandlích lehce zkaramelizuje.
Odtěžené těsto si podsypeme moukou a vyválíme plát ve tvaru obdélníku silný asi 2 mm. Rádlem si těsto nařízneme na stejně široké proužky, které následně namotáváme na trubičky. Mělo by nám vzniknout cca 12 kremrolí. Všechny kremrole pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme opraženými mandlemi. Pečeme cca 15 minut dozlatova.
Opražíme si kokos na pánvi, hlídáme, abychom nespálili.
Nyní můžeme přejít k přípravě italského sněhu. Bílky ušleháme s 60 g cukru na pevný sníh.
V hrnci svaříme cukr zalitý vodou pouze tak, aby byt cukr ponořený.
Rozvar by měl dosahovat 118 °C. Hotový rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaného sněhu a šleháme asi 5 minut, dokud směs nevychladne. Opatrně vmícháme opražený kokos. Sněhem si naplníme cukrářský sáček a plníme kremrole z obou stran.
Hotové kremrole pocukrujeme práškovým cukrem.