Ostružinový krém s medem
V jednoduchosti je krása a mnohdy i chuť. Co takhle vyzkoušet docela prostý, přitom velice chutný recept?
Potřebujete:
- Čerstvé ostružiny
- Jogurt
- Med
- Hořkou čokoládu
Na omáčku:
Postup:
- Nejdříve si připravíme ostružinovou omáčku. Část ostružin určených na omáčku přiveďte za občasného míchání k varu spolu s trochou vody a cukrem dle vašich chuťových preferencí. Omáčka je hotová, až je ovoce měkké.
- Bílý smetanový jogurt našlehejte s medem. Čerstvé ostružiny rozdělte do sklenic. Ovoce zakápněte připravenou ostružinovou omáčkou a přidejte medový jogurt.
- Poté do sklenic nasypejte zbylé ostružiny, které opět zalijte omáčkou.
- Dezert nakonec ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou a můžete podávat.