reklama

Netradiční recepty ze sezónního ovoce: Proč dát přednost lokálním surovinám

Ostružinový krém s medem

V jednoduchosti je krása a mnohdy i chuť. Co takhle vyzkoušet docela prostý, přitom velice chutný recept?

Potřebujete:

  • Čerstvé ostružiny
  • Jogurt
  • Med
  • Hořkou čokoládu

Na omáčku:

  • Cukr
  • Ostružiny
  • Voda

Postup:

  • Nejdříve si připravíme ostružinovou omáčku. Část ostružin určených na omáčku přiveďte za občasného míchání k varu spolu s trochou vody a cukrem dle vašich chuťových preferencí. Omáčka je hotová, až je ovoce měkké. 
  • Bílý smetanový jogurt našlehejte s medem. Čerstvé ostružiny rozdělte do sklenic. Ovoce zakápněte připravenou ostružinovou omáčkou a přidejte medový jogurt.
  • Poté do sklenic nasypejte zbylé ostružiny, které opět zalijte omáčkou. 
  • Dezert nakonec ozdobte  nastrouhanou hořkou čokoládou a můžete podávat.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama