reklama

Rychlé svačiny s sebou do ruky: sendviče či italský štrúdl

Trhané vepřové a salát Coleslaw (4 porce)

Ingredience: 

  • vepřová krkovice 0,5 kg
  • 1 sladká a uzená sušená paprika
  • 1 sušený česnek
  • čtvrt hlávky bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • lžíce majonézy
  • lžička citronové šťávy
  • lžička křenu
  • chilli
  • sůl
  • třtinový cukr
  • římský kmín

Postup: 

  1. Den předem si naložte maso. Připravte směs koření - po lžičce: římský kmín, sladká paprika, uzená paprika, sušený česnek, chilli, sůl a 2 lžíce třtinového cukru. Dejte stranou.
  2. Připravte si marinádu - 2 lžíce ze směsi koření, 3 lžíce soli, 3 lžíce cukru rozmíchejte ve 2 hrncích studené vody. Naložte do tekutiny maso vcelku a dejte na 24 hodin do lednice. Krkovice nasaje tekutinu, ochutí se zevnitř a nevysuší se.
  3. Ráno v den přípravy maso vyndejte z nálevu, osušte ho papírovou utěrkou a vmasírujte ze všech stran zbytek suché směsi koření.
  4. Pečte v troubě v pekáčku tučnější stranou nahoru na 110 stupňů cca 10 hodin. Poté nechte ještě hodinu dojít ve vypnuté troubě.
  5. Vyndejte z trouby, natrhejte vidličkami na vlákna a poválejte ve výpeku z pekáčku.
  6. Připravte si salát Coleslaw - do větší misky nakrájejte zelí a cibuli na tenké proužky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Přidejte majonézu, citronovou šťávu a křen. Pořádně promíchejte, dosolte a dopepřete podle chuti.
  7. Rozkrojte bulku nebo sezamovou housku a navrstvěte do ní maso a salát.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama