Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Masopustní hodování: masky, tance a dobré jídlo. Udržujete české tradice naživu?

Reklama

4 Speciality ze zabíječky – jen pro odvážné?

Pečené vepřové koleno
Speciality ze zabíječky – jen pro odvážné?Foto: Shutterstock

Ačkoliv jsou některé pokrmy dnes považovány spíše za speciality pro odvážné, stále mají své místo v tradičních masopustních oslavách. Aspiky a podobné staročeské pochoutky už dnes nejsou běžnou součástí jídelníčku, ale pro milovníky tradičních chutí mohou být stále zajímavou a nezapomenutelnou volbou. Třeba vepřová huspenina podle slovenského receptu – další tradiční pokrm, který je oblíbený během masopustních oslav.

Na druhé straně, pečené ovarové koleno je ověřená klasika pro milovníky masa, kterou nepohrdne nikdo
z nich.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama