reklama

Tipy na večeře: Co jíst, když se chcete stravovat zdravě a nepřibrat

Přidejte porci zeleniny

Všichni víme, že zelenina a ovoce jsou zdrojem vitaminů, minerálů a vlákniny. Přičemž by v našem jídelníčku měla převládat zelenina, z důvodu vysokého obsahu cukru v ovoci. Denně bychom měli sníst pět porcí, tedy i k večeři. Kolik to vlastně je? "Za porci můžeme považovat ovoce a zeleninu, která se nám vejde do dlaně, což při pěti porcích denně by mělo zhruba dělat 500 g zeleniny a ovoce. Nedoporučovala bych celé množství jíst naráz například v zeleninovém salátu. Z dlouhodobého hlediska to nebude s největší pravděpodobností pro vás komfortní. Mnohem lepší je dopřát si porci zeleniny ke každému jídlu během celého dne," radí Kateřina Šimková. Využijte pestrost ovoce a zeleniny a jezte v barvách duhy. Každá barva ovoce a zeleniny má totiž své jedinečné složení a dodá organismu pokaždé jiné zdraví prospěšné látky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama